Långtråkigt

Har vart i skolan från 8 och jag börjar inte fören 10.25 rikigt långtråkigt. Känns onödigt att vara i skolan alls idag. Fast styrtekniken som jag har där vid 10.25 är ganska viktig eftersom vi bara har det en gång i veckan och vi gör faktiskt nått vettigt där, inte för att jag tror att jag kommer ha användning av det senare. Efter det har vi lunch och sen svenska, klockan 13.20 är skoldagen slut. Svenskan gar inte mycket alls, vi gör nästan aldrig nått vettigt där antingen står våran lärare och pratar om allt möjligt och avslutar aldrig det hon börjar prata om eller så sitter vi i datorsalen och kollar aftonbladet eller spelar. Ger inte mycket det.
Hoppas på att folket i klassen kanske kan växa upp lite och att lärarna ändrar lite på sig med tills 3an så vi kan få ut nått av utbildningen i alla fall.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slask och bankkort

Det regnade endel när jag åkte till skolan och när vi väl började så såg man hur det bara vräkte ner rikigt jättestora slaskflingor. Tyckte det räckte med det slasket som redan var och att allt bara kunde ta och försvinna nu, men så lär det ju inte bli på länge. Det har fortsatt att regna mest hela dagen nu.
Och i allt detta slask skulle jag på lunchrasten gå och kolla om mitt bankkort fortfarande fungerade (busskortet slutade ju fungera igår) och som tur var så fungerade det aldeles utmärkt.
I skolan gör vi inget vettigt alls känns det som. vi kommer dit går till lektionerna och bara sitter där och lyssnar, om ens det. Det kommer ju aldrig nått nytt.

Esking ligger hemma och är sjuk, hoppas han mår så bra att han orkar åka ner imorn som planerat så vi kan vaxa och fixa med hans bil och fira hans mamma och morfar som fyllt år.

Och nu är det inte långt tills jag fyller år =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite snabbare

Lyckades få datorn att gå ganska mycket snabbare. Och allt jag behövde göra var att byta antivirus program. Rikigt bra tycker jag, dessutom verkar detta antivirus skyddet vara mycket bättre än det förra.
Ska göra samma sak på Esking dator sen. Och han stackarn är sjuk idag, feber och huvudvärk. Inget kul alls. Hoppas på att han hinner bli bättre tills i helgen när vi ska fira hans mamma som fyllde år förra helgen.

En mindre lyckad grej som hände idag var att mitt busskort slutade att fungera, tror att det kan bero på en magnet, så hoppas på att bankkortet fortfarande fungerar. Vill inte behöva beställa ett nytt nu. Hoppas på att biblioteks kort inte tar skada av sånt heller om det nu var magneten det beror på.
Ska se till att fixa ett nytt busskort imorn när jag kommer till skolan.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fixa datorn?

Sitter på praktiken och gör inte så mycket för tillfället. Har fixat XP på en dator och vart med på en genomgång av UPS:na.
Nu hoppas jag på att kanske få reda på hur jag kan fixa min dator utan att installera om den, fick ju inte med nån skiva till datorn. Hoppas att det går att fixa smidigt så det kanske kan gå lite snabbare igen. Lite tungt var det att släpa med klumpen på bussen men men..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idrott..

Varför brukar jag inte vara med på idrottslektionerna som dom andra i klassen?
Jag brukar vara på gymmet och träna själv då istället.
På idrotten har vi typ inget annat än tråkiga bollsporter, och jag har ingen bollkontroll. Idag var vi inte så många så tänkte att jag kunde vara med dom en gång. Vi började med att spela lite innebandy. Sen skulle vi ha basket. Det var då en sparkad basketboll flög rakt i ansiktet på mig. Kändes som att hela ansiktet somnade, precis som fötterna brukar göra när nån nerv kommer ikläm.
Usch och fy, jag är inte gjord för att ha idrott, tycker att det räcker med gymmet.. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Usch för tåg

Igår var jag själv hemma hos Esking för han var på kurs för jobbet. Så nu har han äntligen fått ett jobb, massa bra för han tycker jag =)
Sen skulle jag då hem fick först ta tåget till Göteborg, det var inga problem alls. Men sen skulle jag ju vidare därifrån och där hade jag rikig tur som hittade en sittplats som ingen hade reserverat. Det gick typ inte att röra sig där inne. Fick börja försöka ta mig till utgången 20 min innan jag skulle av bara för att komma till utgången i tid. Har aldrig sett så mycket folk som inte har kunnat få sittplats på ett tåg innan. Och han som kollar biljetterna han inte ens komma halvägs genom tåget tills jag skulle av så min biljett blev inte kontrollerad. Jag förstår inte varför dom inte sätter till i alla fall en till vagn eller nått det kan ju inte vara så svårt tycker jag. Eller bara sätta till ett extra tåg.
Det är ju likadant på fredagarna åt andra hållet det är massor som måste stå för att det  inte finns platser.
Men jag gillar ändå att åka tåg av nån anledning. Det är smidigt, och när jag har mitt kort så kan jag ju åka hur mycket jag vill. Det är lite surt med all väntetid mellan tågen och så bara.

Idag blir nog en väldigt slapp dag.
Först 2 lektioner med programmering, men jag är typ klar med det jag ska göra så jag sitter bara och väntar på att dom andra ska bli klara eller att dom vill att jag ska göra nått mer till spelet. Sen har vi en timmes matte och sen slutar vi så då blir det att träna lite igen. Ikväll ska jag försöka att rensa min dator lite eftersom jag ska ha med den till APU:n på onsda.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag: Självförtroendet på topp

Käner mig rikigt glad idag. Först och främst fick jag sovmorgon idag. Hade sedan två lektioner, först styrteknik där vi fick massor gjort eftersom nästan ingen var där. Sen hade vi svenska , där gjorde vi typ inget alls. Vi skulle börja skriva en övningsuppsats men vi satt mest och kollade runt på aftonbladet.se. 13.20 slutade vi och då var det dags att gå till bussen. Där hörde jag att det var en till som skulle med samma tåg som mig.
Väl på tåget så fanns det inga sittplatser som vanligt. Och av en slump hamnade jag i det lilla utrymmet mellan 2 vagnar, där stod jag och fyra killar. En av dom var han från bussen. Tre av killarna prata om ifall det fanns platser någon annan stans på tåget, och från ingenstans lyckades jag börja prata med dom. Tror att det var för att jag visste att det inte finns sittplatser på det tåget. Så jag stod och snackade med dom hela vägen. Ingen kände någon av de andra från början. En av dom skulle av samtidigt som mig. Jag fick hans nummer, för han tyckte det va trevligt att träffa nytt folk från massa olika ställen och skaffa sig vänner. Äntligen trevliga personer som klarar av att vara bara vänner och snacka även fast jag har min  helt otroligt underbara Esking.
Ännu finns det nog lite hopp för mänskligheten =)
Och jag som har rikigt dåligt självförtroende egentligen även om det kanske inte synns fick det höjt väldigt mycket av att klara av att prata med okända personer så. Och som grädde på moset så ska jag ju få vara med Esking hela helgen <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mumifierad?

Vart vill man ta vägen när det är snö och kallt ute? Vad finns det för ställe som för det mesta brukar hålla sig varmt även under vintern?

Alla gillar väll varma mysiga ställen (!?) och alla har varsin favorit plats som är varm, i alla fall ett ställe man tycker lite mer om än andra. Det kan vara; på Kanarieöarna, nerbäddad i sängen, vid en öppen eld i skogen, i soffan där hunden/katten ligger på fötterna/i knäet, i fågelholken som är inbäddad med massa hund hår eller liknande. Det finns ett ställe för alla.

 Ett ställe som håller sig varm hos de flesta under vintern (mesta delen av året faktiskt) nu mera är ju datorn. Och vilkas favorit plats är då det?

Jo först har vi en som är lite luden och sen en annan med vingar. Mygg och småflugor trivs tydligen riktigt bra inne i datorerna tillsammans med dammråttorna. Men det är ingen säker plats, i alla fall inte för de små flygfäna. De kan åka in i fläkten och mosas, eller bli uppätna av råttorna.

I detta fallet var det råttorna som ätit upp myggen och flugorna, för att sedan mumifiera dom. Det fanns knappt någonting alls kvar av dom när jag en dag öppnade och skulle fixa med en dator, det var precis så att man såg vad det var.


Så vad är din varma favorit plats?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Praktiken

Fick göra massa olika saker på praktiken idag.
Började dagen med att plocka ur hårddiskar och internminnen från massa datorer som skulle till skroten. Hårddiskarna skruvade jag isär, plockade ut magneten och rispade sönder själva disken. Lagom till att jag var klar med det så ringde det och då var det bara till att åka till Vitsippan och byta lite internminnen i en dator där och sedan åka vidare till Hemgården och hämta en dator där. Den datorn vi hämtade fick jag plocka ur hårddiskaen på och flytta den till en annan dator. Det gjorde vi bara för att nätagregatet inte rikigt fungerade som tänkt.
Sen efter lunchen så fick jag ghosta (tror i alla fall att det hette så) en ny dator och fixa lite med den. Fick en egen administratörs användare med, så nu kan jag logga in på datorerna där när jag ska fixa med dom utan en massa hjälp från dom andra.

Rikigt kul har det vart och tiden gick rikigt snabbt, kändes inte som att det var dags att sluta när jag var tvungen att gå till bussen, men det kan ju bero lite på att det är mycket ljusare ute nu med =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träna!?

Haha fick gå till gymmet idag på idrotten, eftersom jag inte ville spela fotboll. Och där var det nån som tyckte att jag var rikigt konstig som var så otroligt ung och tränar. Men jag gör det ju inte för att gå ner i vikt och sånt, vill ju tvärt emot gå upp lite och få kroppen att må bra. Man blir ju så mycket piggare om man tränar har jag märkt, inte bra alls att sitta stilla inomhus hela dagarna. Men men tränade med en instruktör idag så nu vet jag lite bättre hur jag ska träna.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stress & Bussar ?!

Skolan har börjat igen och man åker som vanligt buss till skolan. Där märker man hur stressade folk är.. Det plingar om att nån ska av, det är ca 2 min kvar till busshållsplatsen och ändå stressar alla fram på en gång och ska ställa sig vid dörren och vänta på att man ska av. Räcker det inte med att gå fram när man känner att bussen börjar bromsa in för att stanna. Man själv blir rikigt stressad av att se detta varenda morgon. En annan sak som är rikigt jobbig med bussen är att alla ska ligga ner och sova i bussen så sätena bakom dessa personer går inte att komma åt.  Inte kul alls när det ändå knappt finns nårgra plaster som det är. Usch för bussarna, och dåliga tider går dom med.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen

Massa mys med Esking i helgen. På lördan var jag först och jobbade ett par timmar, men sen så gjorde vi oss iordning och skulle åka iväg senare på kvällen. Vi åkte in och bowlade och åt tacobuffé med Eskings familj för att ha det lite trevligt på allahjärtansdag <3 Det gick ju inte så bra för mig men det var rikigt kul i alla fall.
Idag så åkte han hem och jag åkte till pappa, så kommer vi nog inte att ses fören tidigast tills helgen igen.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Stan och Becka

Åkte in till stan och kollade runt i affärerna under dagen medan jag väntade på att Becka skulle sluta. Köpte 4 linnen och ett par tights (massa snyggt). Tror jag gick runt där från 11 till halv 4, sen slutade Becka, så då tog vi bussen hem till henne. Där satt vi och pratade med Adam och Micke tills dom åkte. Sen satt vi bara och pratade och kollade på tv tills jag skulle till bussen för att åka hem igen. Så vi gick till bussen och stod där och pratade lite innan bussen gick.
Det var rikigt kul att träffas igen efter så länge =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Melodifestival..

Varför kollar nån alls på detta när det ändå aldrig är de bra låtarna som går vidare.. Skit tävling.. Bläääää
Hur kan den där Ugglas komma så långt? Ser framför mig hur hennes låt skulle se ut på engelska (allt översätts ju till det även fast dom vinner med en svensk version). Hennes låt heter ju Snälla snälla eller nått, och hela låter kommer bara vara please, please, please....
Som tur var så gick den ju inte vidare, men hur fasen kunde hon komma vidare alls i programet men Marie Serneholts låt blev utröstad på en gång, den enda låten som var rikigt bra.
Och sen kommer nån jäkla internationell grej och tar med Ugglas iaf. MEN då kommer frågan som syrran kom med hon skulle ju gått till andra chansen, vem får hennes plats? Eller ska det komma en person/grupp för lite där då?

Skit grejer asså, blä för den här tävlingen.. Hejdå Sverige i Eurovision Song Contest..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Folk

Igår när jag skulle till jobbet mötte jag den absolut suraste buss chaffören någonsin. Jag frågade om han kunde stanna till vid jobbet (har alltid fått hoppa av där när det vart andra som kört även om det inte är nån hållplats där) men nej det gick inte för det inte finns nån hållplats där. Han i princip skällde ut mig för att jag frågade. Men så tog jag den andra bussen istället och han som körde den va trevlig och ville gärna stanna där.
Usch och fy för otrevliga buss chafförer.

Och idag när jag hoppat av bussen i Norrköping och satt vid stationen och väntade på tåget så kom det massa poliser och pratade med en tjej. Dom stod vid fönstrena och kollade runt och efter ca 30 min så sprang de ut och grep en gubbe, skulle gillsa på att han var runt 60 år. Vet inte rikigt vad som hänt men skulle gissa på att det kanske var en knarklangare eller nått. Fast åkte han i alla fall vad han än hade gjort.
Och innan allt med poliserna hände så kom det en snubbe, säkert runt 50 år, och började babbla på om sin son han skulle hämta och om hans föräldrar som var runt 90 år och att han precis flyttat och bla bla bla.. Det är inte vanligt längre att folk kommer och pratar med en så, likadant som att det är väldigt ovanligt att någon sätter sig på sätet bredvid en om det finns toma platser nångon annan stans.

Många olika slags personer finns det.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen

Massa arbete i photoshop nu, rikigt kul och det blir ganska så bra (hoppas jag iaf).
Multimedia, styrteknik och svenska är dom enda lektionerna idag. Och efter det ska jag iväg och jobba lite. När jag är klar så kommer pappa och hämtar mig så ska vi åka och kolla lite på tv och så. Sen imorn ska jag ta bussen till mamma och vara där tills nästa freda, ska bli kul att vara där lite längre. Det är ju lov nästa vecka, men det är det ju inte där så får väll se om man träffar nått roligt folk man känner. Sen så ska jag ju jobba nästa lörda med, så får ju lite extra pengar i alla fall.
Lite surt är ju att bilderna inte kommit tillbaka på våra användarei skolan, men jag hade med hårddisken idag så jag kunde jobba iaf. Hoppas att dom kommer tillbaka snart.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte kul alls..

Sitter på multimedian och skulle jobba med bilderna till bildhemsidan. Men alla bilder förutom photoshop bilderna är helt borta från min användare. Smidigt att ta bort våra arbeten från datorerna. Hoppas att vi kan få tillbaka dom genom nån backup eller nått, det är ju inte bara jag som blivit av med allt. Bara att hoppas på det bästa.


Nu har dom försökt att fixa tillbaka bilderna men det gick inte. Så nu håller dom på och pratar med mina arbetskamrater på kommunen om att försöka få tillbaka bilderna som försvunnit.
Tydligen så hade folk sparat ner bilder med virus i och det var nog pga det som nätverket stängde av sig själv mest hela tiden, och nu alla bilder tagits bort.
Hoppas dom är snälla och fixar tillbaka bilderna, lite surt med massa arbete som sedan bara tas bort från användarna. Inge kul att göra nått alls då.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

APU

Idag fick jag ett eget litet ställe på kommunen där jag har det jag håller på med under praktiken, rikigt snäll tycker jag. Dom fixade även fram en laptop som jag kan ha att surfa lite på när jag sitter och väntar på att alla installationer ska bli klara. Idag fick jag då installera om en dator och demontera 5 st. Jag fick vara med när dom presenterade dom nya visuella servrarna (tror att det var så iaf) som ska underlätta server arbetet.
Måste ju säga att jag tror att jag har det lite roligare än dom andra i klassen som får vara i skolan. Visst man behöver typ inte göra nått alls i skolan under "APU:n" som är där. Men hur kul är det att sitta och bara spela halva dagen? Det är ju det alla gör hemma, måste bli långtråkigt i längden, och kännas onödigt att komma dit alls. Dom är där från 12 och nån timme framåt, och jag är på kommunen från 8 till halv 4. Men jag skulle i alla fall inte vilja vara i skolan igen när det inte händer nått där.
Jag har nog ganska tur som faktiskt har en praktikplats och faktiskt kan göra vad det står i planen för våran linje att vi ska. Kan säkert få lite bra papper om vad jag har gjort där som kan vara bra att när man ska ut och leta jobb sen.
Jajja jag har trevligt där borta och jag har trevliga arbetskamrater om det nu är så man kallar det när man har APU.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Praktik

Så va det dags för praktik igen.
Har äntligen fått praktikplats, det blev på kommunens IT-enhet. Ganska så kul och trevliga folk. Bra det eftersom jag ska vara där varje onsdag tills den här terminen är slut. Får väll se vad jag får göra där idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 år

Idag har det vart jag och Esking i 2 hela år <3



Tänk vad tiden går fort känns som att det kunde vart igår vi blev tsm, men så är det ju inte.
Som Esking sa imorse, låt det bli minst 50 år till <3
Vill att de sista ett och ett halvt året går fort så vi kan flytta ihop sen, längtar så otroligt mycket till det.
Kommer alltid att älska dig Esking <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Trevligt

Nu har jag då slutat för dagen. Hade bara lite genomgång på programmeringen och gjorde ca 5 tal i matten sen fick jag sluta. Så nu väntar jag på att vi ska ner och äta lite innan jag ska träna lite. Ska åka till Esking sen med, ska bli mysigt. Men ska inte åka från skolan fören vid 2 så det är ett tag tills jag ska ha ätit och tränat klart. Ska även vänta på att få mitt tåg/buss kort så att jag kan åka. Men det ska komma runt 12 så det blir nog bra, så länge dom inte glömt bort det.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Smidigt

Lyckad start på dagen.. Bussen 40 min försenad så vi får ta bussen som högstadie folket skulle med för att sedan byta buss när den va framme. Men så missar vi ju den med så får springa till stationen och ta en buss som inte skulle till skolan men iaf hit.. Och vi hade rikig tur att han ville köra oss till skolan så vi slapp gå massa långt. Men har missat en lektion av 3 så känns ju meningsfullt att ens kommit till skolan.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helgen

Har vart hos mamma i helgen. Först gick vi och kollade nästan alla affärer i Norrköping när pappa släppt av mig där och mamma hämta mig. Hittade massa fina kläder, mycket vill ha.. Men köpte bara ett linne till mig själv och 2 par örhängen och sen ett linne till syrran.

Sen så var jag och mamma ute och gick och köpte lite blommor och kollade lite i tyg affären. vi var även och handlade lite mat och jag köpte hallon till sockerkakan jag tänkte baka. God blev den men inte så fin, men det gick bra att äta till lite glass i alla fall.

Och idag har jag fixat lite med syrrans blogg vi gjort och sen skulle jag tillbaka till pappa. När vi möttes i Norrköping igen så åkte vi till MediaMarkt och kollade lite innan vi skulle åka till Farmor och äta lite innan vi skulle hem.
På vägen hem stannade vi till lite och skulle handla lite mat. Hittade ett par billiga mjukisbyxor som jag fick och sen köpte vi massa olka konstiga frukter. Måste ju testa lite nytt, och jag har ju börjat äta massa massa mer frukt än innan.
Nu är jag i alla fall hemma hos pappa igen och ikväll/natt är det SuperBowl Pittsburgh - Arizona Cardinals det ska jag nog se på om jag inte somnar, det är ju ganska sent. Måste ju orka upp till skolan med.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()